“Είχα τη χαρά και την τιμή να προσκληθώ στο 65ο Annual Meeting του International College of Dentists ICD, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 και 12 Ιουνίου 2022, στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Στις 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Προγράμματος του Συνεδρίου, μίλησα για την πρόληψη στην προσχολική ηλικία αλλά και για το πόσο σημαντική συμβολή είχε η κλινική Kokkinos Smile στα θέματα οδοντιατρικής πρόληψης της χώρας μας και την καταλυτική μας συμβολή στην ανάπτυξη οδοντιατρικής κουλτούρας καθώς και στη διάχυση των πληροφοριών για τη σπουδαιότητα της οδοντιατρικής πρόληψης στον παιδικό πληθυσμό στην Κύπρο.

Αυτό έγινε διαμέσου εκστρατειών που σχεδιάστηκαν και ολοκληρώθηκαν με την πρόθυμη και πολύτιμη βοήθεια επιστημονικών εταιρειών όπως η Παιδοδοντιατρική και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου.

Η κλινική μας όμως, αποτέλεσε πάντα τον φάρο και την απαρχή των δράσεων αυτών, που βοήθησαν στην πληροφόρηση των παιδιών και των γονέων τους και έφεραν την αλλαγή στον τρόπο σκέψης και νοοτροπίας όσον αφορά την υγιεινή διατροφή αλλά και την ανάγκη της έγκαιρης επίσκεψης στον οδοντίατρο.

Είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι για όλα αυτά και που η εκτίμηση της προσπάθειας μας, ξεπέρασε τα σύνορα της Κύπρου μας. Η ομιλία μας εκεί ευχόμαστε να βοηθήσει και άλλα ιατρεία στην Ευρώπη να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.

Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και νοιαζόμαστε για την κοινότητα μας. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε και τον θεσμό «Νοιάζομαι»”

Δρ. Νίκη Κόκκινου