Δώστε στο παιδί σας το δώρο ενός υγιούς χαμόγελου

Τα σωστά ευθυγραμμισμένα δόντια όχι μόνο φαίνονται καλά! Τα αισθάνεστε και καλά! Συμβάλλουν στην καλή υγεία των δοντιών και στην ικανότητα της ομιλίας, της μάσησης και του δαγκώματος. Τα δόντια με κακή σύγκλειση μπορούν να οδηγήσουν σε οδοντικά προβλήματα.

Η Αμερικανική Ένωση Ορθοδοντικών (AAO) συμβουλεύει: Το παιδί σας να κάνει check-up κατά την πρώτη αναγνώριση της ύπαρξης ενός ορθοδοντικού προβλήματος, αλλά όχι αργότερα από την ηλικία των 7 ετών.

Μέχρι τότε, το παιδί σας έχει αρκετά μόνιμα δόντια έτσι ώστε ο ορθοδοντικός να είναι σε θέση να καθορίσει εάν αναπτύσσεται ή αν ήδη υπάρχει ορθοδοντικό πρόβλημα.

Η αναβολή του ορθοδοντικού ελέγχου έως ότου ένα παιδί χάσει όλα τα παιδικά του δόντια, δεν συστήνεται. Ορισμένα ορθοδοντικά προβλήματα μπορεί να είναι ευκολότερο να διορθωθούν εάν εντοπιστούν νωρίς. Ο έλεγχος το αργότερο στην ηλικία των 7 ετών, δίνει στον ορθοδοντικό σας, την ευκαιρία να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία την κατάλληλη στιγμή.

Εάν η έγκαιρη θεραπεία είναι σωστή, ο ορθοδοντικός μπορεί να επιτύχει αποτελέσματα που μπορεί να μην είναι δυνατά όταν η ανάπτυξη του προσώπου και των γνάθων έχει ολοκληρωθεί.

Επιλογή του βέλτιστου χρόνου για θεραπεία

Ενώ η ορθοδοντική θεραπεία ξεκινά συχνότερα μεταξύ των ηλικιών 9 και 14 ετών, ορισμένα ορθοδοντικά προβλήματα παιδιών μπορούν να επιλυθούν από την έγκαιρη θεραπεία.

Εάν φαίνεται ότι το παιδί σας θα χρειαστεί κάποια στιγμή ορθοδοντική θεραπεία, ο ορθοδοντικός σας, μπορεί να σας συμβουλεύσει για την καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε.

Η έγκαιρη θεραπεία, μπορεί να δώσει στον ορθοδοντικό σας την ευκαιρία να:

  • Κατευθύνει σωστά την ανάπτυξη της γνάθου
  • Μειώσει τον κίνδυνο τραύματος που πιθανόν να προέλθει από τα προεξέχοντα μπροστινά δόντια
  • Διορθώσει τις επιβλαβείς στοματικές συνήθειες
  • Βελτιώσει την εμφάνιση και την αυτοεκτίμηση
  • Οδηγήσει τα μόνιμα δόντια σε πιο σωστή θέση
  • Βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο κλείνουν τα χείλη

 

Πηγή: Αμερικανική Ένωση Ορθοδοντικών

https://www.aaoinfo.org/wp-content/uploads/2018/07/Your_Childs_First_Checkup-15-cons-hl.pdf

 

Κλείστε ένα συμβουλευτικό ραντεβού εδώ https://kokkinosmileclinic.com/consultation/