Η

ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ

Το ορθοδοντικό και παιδοδοντιατρικό κέντρο Kokkinos Smile Clinic ιδρύθηκε το 1995 από τον ορθοδοντικό Δρ. Πέτρο Κόκκινο και την παιδοδοντίατρο Δρ. Νίκη Κόκκινου. Ήταν το πρώτο οδοντιατρείο που εξειδικευόταν και συνεχίζει να εξειδικεύεται, αποκλειστικά σε δύο και μοναδικά οδοντιατρικά αντικείμενα: Της ορθοδοντικής για παιδιά και ενήλικες και της οδοντιατρικής για παιδιά, εφήβους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στην πορεία του χρόνου το ιατρείο μας μεγάλωσε και απόκτησε συνεργάτες γιατρούς και μια πολύ καλά εκπαιδευμένη ομάδα.

Η ομάδα μας σας προσφέρει μια μοναδική υπηρεσία που δε θα βρείτε συνήθως. Οι ασθενείς μας ξεκινάνε μαζί μας στην ηλικία του ενός έτους και συνεχίζουν μέχρι να ενηλικιωθούν. ‘Οταν φεύγουν από το ιατρείο μας είναι απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε οδοντιατρικά ή ορθοδοντικά προβλήματα και το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν αποβάλει την οδοντιατρική φοβία και έχουν ήδη αποκτήσει τη σωστή οδοντιατρική νοοτροπία.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που αποκομίζουν οι ασθενείς μας είναι το γεγονός ότι υπάρχει στενή και συνεχής παρακολούθηση από τα δύο τμήματα καθ’όλα αυτά τα χρόνια. Το γεγονός αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να παρεμβαίνουμε, για οποιοδήποτε οδοντιατρικό ή ορθοδοντικό πρόβλημα κατά το βέλτιστο χρόνο, καθιστώντας έτσι τη θεραπεία πιο αποτελεσματική και λιγότερο περίπλοκη.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό το πλεονέκτημα μας βοηθά να περιοριστούμε στην πρόληψη μόνο, η οποία εξαλείφει τελικά την ανάγκη για θεραπεία.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ:
Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι σε ένα όμορφο νησί, την Κύπρο. Η θάλασσα με μάγεψε και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου από την πρώτη στιγμή. Την ερωτεύτηκα κι αυτός ο έρωτας με ώθησε στον πόθο της εξερεύνησης της. Οι καταδυτικές μου εξορμήσεις γίνονται πάντα με μια φωτογραφική στο χέρι. Οι φωτογραφίες μου αποκαλύπτουν τον απίστευτης όμορφιάς, πολυγχρωμο, γαλήνιο και πλούσιο θαλάσσιο κόσμο. Ελπίζω ότι η αποκάλυψη αυτή θα ευαισθητοποιήσει όλους μας στο να αγαπήσουμε, να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το Θείο κληροδότημα, τη φύση ,που ένα μεγάλο μέρος της είναι και η θάλασσα.
Πέτρος

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

``Φάρμα``

Είναι το δωμάτιο που θα φιλοξενήσει το μικρό νέο μας ασθενή ενός-δύο ετών για την πρώτη του οδοντιατρική επίσκεψη. Διακοσμήθηκε με ζώα της φάρμας που είναι τα πρώτα ζώα που τα παιδιά μαθαίνουν ώστε να νιώθει ότι βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον!

Εδώ το παιδί και ο γονιός θα μάθουν με πάσα λεπτομέρεια για πρώτη φορά πως να φροντίζουν τα δόντια, τι να προσέχουν με τη χρήση μπιμπερό και με τον θηλασμό, για τις συνήθειες της πιπίλας και του δακτύλου. Μετά το παιδί θα εξοικειωθεί με την οδοντιατρική καρέκλα ή αν είναι κάτω από δύο ετών θα εξεταστεί στο ειδικό κρεβατάκι στον ειδικό πάγκο.

Πρώτο δόντι=Πρώτη οδοντιατρική εξέταση

``O Μίκυ και η παρέα του``

Ο κλασικός Mickey Mouse πασίγνωστος σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας δημιουργεί χαρά και ευφορία στα παιδιά όταν τον συναντούν . Γι’αυτό η πρώτη από τις 4 θεραπευτικές μας κλινικές διακοσμήθηκε με τον πιο αγαπημένο ήρωα των κινουμένων σχεδίων μαζί με όλη την τρελοπαρέα του.

Εδώ γίνονται θεραπείες μικρών παιδιών αλλά και εξετάσεις νέων ασθενών προσχολικής και σχολικής ηλικίας . Το εκπαιδευτικό πόστερ έχει και αυτό διακοσμηθεί στο ίδιο πνεύμα με τον υπόλοιπο χώρο.

``Μηλιές``

“Τα παιδιά-άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι για το ιατρείο μας. Η Έλενα Καρακατσάνη άτομο με αυτισμό υπήρξε η έμπνευση μου για να δημιουργήσω αυτό το δωμάτιο. Την παρακολουθώ για τουλάχιστον 20 χρόνια και με τα χρόνια συνδεθήκαμε παθολογικά! Μέχρι που ήρθε μια μέρα στο ιατρείο με μια τσάντα γεμάτη σχέδια που έκανε η ίδια για μένα. Σε όλα της τα σχέδια έγραφε “Νίκη μου σ´αγαπώ πολύ❤”. Όλα της τα σχέδια απεικόνιζαν μηλιές διαφόρων τύπων και εκφάνσεων.

Διακόσμησα λοιπόν αυτό το δωμάτιο αποκλειστικά με τα σχέδια της Έλενας και το αφιερώνω σε όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες που διαμέσου των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε όλο το προσωπικό του ιατρείου μας για την θεραπεία τους, έχουμε εξασκηθεί στην υπομονή και επιμονή ακόμα και στη βελτίωση του χαρακτήρα μας. Ευχαριστώ λοιπόν την Έλενα για όλα τα δώρα που μου έκανε!

Και θέλω να της πω ότι και εγώ την αγαπώ πολύ ❤”
Δρ. Νίκη Κόκκινου

``Τα πουλιά``

Ο πολύχρωμος κόσμος των πουλιών ήταν πάντα πόλος έλξης για μένα. Στην προσπάθεια δημιουργίας πολύχρωμων και ευχάριστων κλινικών για το παιδί διακοσμίσαμε την τρίτη από τις 4 θεραπευτικές μας κλινικές με θέμα τα πουλιά. Ένα δέντρο κατασκευάστηκε για να στολιστεί με φωλιές μικρών πουλιών ώστε να δημιουργήσει μία παιγνιδιάρικη κλινική ευχάριστη στο παιδί και όχι μόνο. Το εκπαιδευτικό πόστερ επίσης έχει θέμα τις κουκουβάγιες – σύμβολο της σοφίας – ώστε να συνάδει με την όλη διακόσμηση.

Απολαμβάνουμε ιδιαίτερα να δουλεύουμε σε αυτήν την κλινική πάντως!

``Van Gogh``

Δωμάτιο Van Gogh (παγωνί)

Ο Van Gogh ήταν πάντα ο αγαπημένος μου ζωγράφος γι’ αυτό αποφάσισα να του αφιερώσω μία από της θεραπευτικές μας κλινικές. Έτσι το δωμάτιο με το παγωνί χρώμα της οδοντιατρικής καρέκλας, διακοσμήθηκε με πίνακες του Van Gogh. Ως γνωστόν, το παγωνί είναι το χρώμα που κυριαρχεί στον πίνακα με την αμυγδαλιά  τον οποίον ζωγράφισε από την χαρά του όταν ο αδελφός του γέννησε παιδί! Ο πίνακας δε με το νήπιο που κάνει τα πρώτα του βήματα είναι πολύ συμβολικός για το ιατρείο μας, εφόσον το παιδί με το που περπατά πρέπει να κάνει και την πρώτη του επίσκεψη στον οδοντίατρο! Αυτό το δωμάτιο λοιπόν το αφιέρωσα σε μένα και είναι το αγαπημένο μου δωμάτιο να δουλεύω.

Δρ. Νίκη Κόκκινου

ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

``Αιγαίον``

Κλινική υγιεινής των δοντιών και οδοντιατρικής πρόληψης “Αιγαίον”

Το λευκό με το γαλάζιο, τα καθαρά ασβεστωμένα σπίτια των νησιών του Αιγαίου και το απέραντο γαλάζιο με τα αφρισμένα κύματα, μας έφεραν την έμπνευση  για την διακόσμηση της κλινικής υγιεινής των δοντιών και οδοντιατρικής  πρόληψης, με τοπία από το Αιγαίο και ειδικά από τις Κυκλάδες. Στην κλινική αυτή γίνονται οι καθαρισμοί των δοντιών και γενικά όλη η πρόληψη. Εδώ καθαρίζουμε τα δόντια και τα κάνουμε σαν τα ασπρισμένα σπίτια των Κυκλάδων  και επίσης εδώ εκπαιδεύουμε τους γονείς και τα παιδιά πως να διατηρούν τα δόντια τους καθαρά και υγιή. Βασικά εδώ …μεγαλώνουμε παιδιά με γερά δόντια!

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

``Κλινική νέου ασθενή``

Ο Δρ. Πέτρος Κόκκινος θα εξετάσει τη σύγκλιση των δοντιών σας και θα συζητήσει μαζί σας τις εναλλακτικές λύσεις θεραπείας. Μεταλλικά σιδεράκια, γλωσσικά σιδεράκια ή διαφανείς νάρθηκες Invisalign; Στόχος μας η σωστή σύγκλειση, το τέλειο αισθητικά χαμόγελο και η απαλλαγή από συμπτώματα και δυσλειτουργία της κροταφογναθικής άρθρωσης

``Ορθοδοντική κλινική``

Εμείς τις λέμε…. οι καρέκλες του χαμόγελου! Εδώ θα σας βλέπουμε στα καθιερωμένα ραντεβού σας για να ελέγχουμε την πρόοδο και  να εφαρμόζουμε τα βήματα για το επόμενο στάδιο της ορθοδοντικής σας θεραπείας καθώς και να αντιμετωπίζουμε τυχόν επείγοντα περιστατικά. Εδώ χαμογελάμε πλατιά κάθε φορά! Και φυσικά εδώ ζούμε την απερίγραπτη χαρά σας, όταν η θεραπεία ολοκληρώνεται και λάμπετε από ευτυχία με το νέο σας χαμόγελο!

``Καρχαρίες``

“Η συνύπαρξη του ανθρώπου με όλο το δημιούργημα της φύσης είναι πάντα αρμονική. Αρμονία είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη φύση , είναι η ίδια η φύση. Η λέξη αυτή χαρακτηρίζει και τη θεραπευτικη μας προσεγγιση εφοσων οι ορθοδοντικες μας θεραπείες  βάζουν σε αρμονία την λειτουργικότητα του στοματογναθικού συστήματος και την αισθητική. Οι υποβρύχιες συναντήσεις μου με όλα τα είδη καρχαριών με βοήθησαν  να βιώσω αυτή την αρμονία συνύπαρξης , σε όλο της το μεγαλείο. Η φωτογραφία στο δωμάτιο ενηλίκων ασθενών είναι εμπνευσμένη από αυτό το πιστεύω μου και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη αφού υπάρχει και το ιστορικό της λήψης της με βίντεο που τραβήχθηκε από ένα ζευγάρι Καναδών χωρίς εγώ να το γνωρίζω”.
Πέτρος Κόκκινος

ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΟΙ

``KAΘΙΣΤΙΚΟ - PLAYROOM ``

Αυτός ο χώρος έχει δημιουργηθεί για τα μικρά παιδιά ώστε να απασχολούνται μέχρι να εξεταστούν. Το κουκλόσπιτο κυριαρχεί στο χώρο αυτό και είναι επίσης, δημιούργημα του αρχιτέκτονα μας όχι όμως πρόσφατο. Το κουκλόσπιτο σχέδιαστηκε πριν 24 χρόνια όταν πρωτολειτουργήσαμε το πρώτο ιατρείο και κατασκευάστηκε από τον πελεκάνο Ονούφριο Χριστοφίδη. Από τότε έχει ξηλωθεί και βαφτεί τρεις φορές ώστε να συνάδει με την εκάστοτε διακόσμηση. Έχει φιλοξενήσει και διασκεδάσει χιλιάδες παιδιά με τεράστια επιτυχία λόγω της παιγνιδιάρικης διαρρύθμισης του που εξάπτει την φαντασία του παιδιού. Ο ίδιος χώρος είναι διακοσμημένος με έργα τέχνης παιδιών και με φωτογραφίες της καλλιτέχνιδος φωτογράφου Χριστίνας Δράκου.

``Ακτινολογικό``

Η ακτινογραφική απεικόνιση συμπληρώνει την κλινική διάγνωση και είναι απόλυτης σημασίας. Ένα σύγχρονο πανοραμικό – κεφαλομετρικό μηχάνημα μαζί με ένα επιτοίχιο ακτινογραφικό έχουν εγκατασταθεί στο δωμάτιο αυτό το οποίο είναι πλήρως θωρακισμένο με μόλυβδο και μολυβδούαλο.

``Αίθουσα Συσκέψεων``

Αίθουσα συσκέψεων “Λεμεσός”

Η αίθουσα αυτή έχει δημιουργηθεί για συσκέψεις και σεμινάρια. Την έχουμε διακοσμήσει κατά κύριο λόγο με σπάνιες φωτογραφίες της παλιάς πόλης της Λεμεσού, κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από το 1850. Οι αχθοφόροι στο λιμάνι, οι μαούνες, η προκυμαία με τα ζαχαροπλαστεία όπου μας έπαιρναν οι γονείς μας όταν είμασταν παιδιά, συνθέτουν το καλειδοσκόπιο της παλιάς Λεμεσού. Στον  βόρειο τοίχο συμπληρώσαμε με παλιές φωτογραφίες της πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας του ελληνισμού Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ δίπλα κρέμονται περίλυπες δύο πόλεις του χαμένου  ελληνισμού, η Κερύνεια και η Σμύρνη. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει η άλλη κατεχόμενη πατρίδα,  η Αμμόχωστος !

Όταν βρισκόμαστε μέσα στον χώρο αυτό περιτριγυρισμένοι από όλες μας τις πατρίδες, νιώθουμε μία απίστευτη ηρεμία και γαλήνη, μια ευλογία κάτι σαν το νόστιμον ἦμαρ!