ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Βοηθάμε το παιδί να έχει μια πολύ καλή εμπειρία

Δημιουργούμε οδοντιατρική κουλτούρα

Καταπολεμούμε την οδοντιατρική
φοβία

Mεγαλώνουμε παιδιά με γερά δόντια!

ΠΡΩΤΟ ΔΟΝΤΙ = ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με την ανατολή του πρώτου δοντιού και το αργότερο στην ηλικία του ενός έτους.

Γιατί;

Για έγκαιρη ενημέρωση! Εφόσον οι παράγοντες που προκαλούν τερηδόνα εγκαθίστανται στο στόμα στη βρεφική ηλικία, τι αξία θα είχε μια καθυστερημένη επίσκεψη;

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΝΕΤΑ

Ο σκοπός της πρώτης επίσκεψης του παιδίου στην ηλικία του ενός έτους είναι η ενημέρωση των γονέων για θέματα οδοντιατρικής πρόληψης απο την βρεφική ηλικία, ώστε να αποτρέψουμε την ευπάθεια του παιδιού στην τερηδόνα. Κατα την πρώτη επίσκεψη του παιδιού θα γίνει η εξέταση, η διάγνωση, και κυρίως η εξοικίωση του παιδιού χρησιμοποιώντας τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

ΜΑΖΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΟΒΙΑ

Η οδοντιατρική φοβία είναι διαδεδομένη και δεν θα υπήρχε αν το παιδί ξεκινούσε τις επισκέψεις πριν να παρουσιαστούν προβλήματα στα δόντια του.

Πώς καταπολεμούμε την οδοντιατρική φοβία στην κλινική Kokkinos Smile;

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Οι συχνές επισκέψεις δυο φορές τον χρόνο οδηγούν σιγά-σιγά σε αλλαγή νοοτροπίας όσο αφορά τη φροντίδα των δοντιών τόσο στους γονείς όσο και στο παιδί.

Έτσι, μαζί δημιουργούμε παιδιά που όταν γίνουν ενήλικες  είναι οδοντιατρικά συνειδητοποιημένοι. 

Καλώς ήρθατε στο Παιδοδοντιατρικό τμήμα

Στόχος μας: Να χαρίσουμε στο παιδί σας όσο το δυνατόν καλύτερες εμπειρίες και να το βοηθήσουμε να συνεργαστεί στο χώρο του οδοντιατρείου.

Οδοντικές ασθένειες

Η πρώτη επίσκεψη είναι και η πιο σημαδιακή σε ότι αφορά την εμπειρία που θα αποκομίσει το παιδί σας στο περιβάλλον του οδοντιατρείου.

Πρόληψη

Ξεκινήστε να βουρτσίζετε τα δόντια των παιδιών σας από την ηλικία του ενός έτους. Είναι αποδεδειγμένο πως όταν το βούρτσισμα ξεκινήσει σε αυτή την ηλικία, το παιδί θα υποφέρει λιγότερο από τερηδόνα.

Θεραπείες

Όταν κάποιο δόντι έxει τερηδόνα, η θεραπεία που επιλέγουμε συνήθως είναι η τοποθέτηση σφραγίσματος εκτός αν η κοιλότητα είναι πολύ-πολύ μεγάλη ή πολύ βαθιά και επεκτείνεται μέσα στο νεύρο. Σε τέτοια περίπτωση και ειδικά εάν το δόντι απονευρωθεί τότε η τοποθέτηση στεφάνης μπορεί να θεωρηθεί απαραίτητη.

Η σημασία των νεογιλών δοντιών & η σειρά ανατολής των δοντιών

Τα παιδικά δόντια είναι πολύ σημαντικά γιατί διευκολύνουν:

– το σωστό μάσημα

– τη σωστή προφορά και τις ικανότητες ομιλίας

– τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών, των γνάθων και των μυών

Στοματικές έξεις

Ο θηλασμός της πιπίλας και του δακτύλου είναι μια φυσική ανάγκη που ηρεμεί και χαλαρώνει το παιδί. Οι ψυχολόγοι λένε ότι ο παρατεταμένος θηλασμός της πιπίλας ή του δακτύλου σχετίζεται με κάποια μορφή μητρικής συναισθηματικής έλλειψης .

Τραυματισμένα δόντια - Πρώτες βοήθειες - Επείγοντα Περιστατικά

Τα τραύματα στα δόντια είναι πολύ συχνά και αριθμούν εκατομμύρια περιπτώσεις στον κόσμο. Συμβαίνουν ιδιαίτερα σε παιδιά πού τα άνω μπροστινά τους δόντια είναι πεταγμένα προς τα έξω.