Καλώς ήρθατε στο Παιδοδοντιατρικό τμήμα

Στόχος μας: Να χαρίσουμε στο παιδί σας όσο το δυνατόν καλύτερες εμπειρίες και να το βοηθήσουμε να συνεργαστεί στο χώρο του οδοντιατρείου. Εφόσον ψυχολογήσουμε το παιδί χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους χειρισμού της συμπεριφοράς του ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε την θεραπεία. Εστιάζουμε επίσης την προσοχή μας στην πρόληψη στοματικών παθήσεων και στη μείωσή τους κατά την ενηλικίωση και μετέπειτα.

Πρώτη επίσκεψη στο οδοντιατρείο μας

Η πρώτη επίσκεψη είναι και η πιο σημαδιακή σε ότι αφορά την εμπειρία που θα αποκομίσει το παιδί σας στο περιβάλλον του οδοντιατρείου. Επομένως, (με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά) η πρώτη επίσκεψη στοχεύει στην εξοικείωση και στην ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού σας στο περιβάλλον του οδοντιατρείου. Ακόμη, οι πιο κάτω ήπιες διαδικασίες πραγματοποιούνται κατά την πρώτη επίσκεψη:

  • Εξέταση και διάγνωση.
  • Ακτινολογική εξέταση (αν χρειάζεται).
  • Στοματική υγιεινή και συμβουλές γύρω από διατροφικές συνήθειες.
  • Φθορίωση (εάν χρειάζεται).
  • Συζήτηση με τους γονείς γύρω από τη διάγνωση, θεραπεία και επιλογή της κατάλληλης μεθόδου αντιμετώπισης της συμπεριφοράς του παιδιού.

Ακολουθούμε τις πιο πάνω διαδικασίες με σκοπό να καταρτίσουμε ακριβή διάγνωση που μας βοηθάει:

  • να γνωρίσουμε την ψυχολογία, το χαρακτήρα και τις αντιδράσεις του παιδιού και να μπορέσουμε έτσι να το χειριστούμε κατά την επόμενη επίσκεψή του, όταν θα αρχίσει πλέον η θεραπεία.
  • να κατατάξουμε το παιδί στην ανάλογη κατηγορία κινδύνου για ανάπτυξη τερηδόνας.
  • να εφαρμόσουμε το σωστό πρόγραμμα προληπτικής θεραπείας και οδοντιατρικής φροντίδας.
  • να αξιολογήσουμε το παιδί από ορθοδοντική σκοπιά.

Κανονισμοί λειτουργίας του Παιδοδοντιατρικού Τμήματος

Κάθε εταιρεία ή οργανισμός που σέβεται την εργασία και τους πελάτες του εφαρμόζει κανόνες ή κανονισμούς λειτουργίας για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Ασπαζόμαστε την πιο πάνω αρχή και εφαρμόζουμε τους παρακάτω κανονισμούς σε καθημερινή βάση σε ότι αφορά τα ραντεβού των ασθενών. Στόχος μας είναι η διευθέτηση του χρόνου μας με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος του παιδιού σας.

Ραντεβού – Ώρες λειτουργίας του ιατρείου

Η υποδοχή του ιατρείου είναι ανοικτή από τις 9πμ μέχρι τις 7 μμ εκτός Σαββάτου. Τα ραντεβού διευθετούνται στην υποδοχή. Αν δεν μπορείτε να παρευρεθείτε σε ραντεβού, παρακαλώ ειδοποιήστε μας τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα. Ειδοποίηση για ακύρωση που δίνεται έγκαιρα μας παρέχει τη δυνατότητα να διευθετήσουμε τα ραντεβού άλλων παιδιών και να τα ανακουφίσουμε από τον πόνο. Σε περιπτώσεις που δεν δίνεται έγκαιρη ειδοποίηση, ο χαμένος χρόνος του ραντεβού θα χρεώνεται. Οι επισκέψεις προγραμματίζονται ώστε να ολοκληρώνεται η προγραμματισμένη θεραπεία για να μην δυσανασχετούν τα παιδιά με πολλαπλές επισκέψεις. Έρευνες δείχνουν πως οι συχνές επισκέψεις επηρεάζουν αρνητικά τη δυνατότητα του παιδιού να συνεργαστεί στο περιβάλλον του οδοντιατρείου.

Εξαγωγές

Οι εξαγωγές δοντιών συνήθως προγραμματίζονται μόνο κατά τις πρωινές ώρες ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος πριν από το νυκτερινό ύπνο για να υποχωρήσει το μούδιασμα της νάρκωσης ,να σταματήσει η αιμορραγία και ο πόνος όπως και η ψυχολογική αναστάτωση.

Eπείγοντα περιστατικά

Προτιμούμε να χειριζόμαστε τα επείγοντα περιστατικά κατά τις πρωινές ώρες όπου υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χρόνου. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μας τηλεφωνάτε το συντομότερο δυνατό.

Μικρά παιδιά και παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μικρά παιδιά και παιδιά με ειδικές ανάγκες συνεργάζονται καλύτερα το πρωί όταν είναι ξεκούραστα. Για το λόγο αυτό τα πρωινά ραντεβού διευθετούνται κυρίως για αυτά τα παιδιά.

Γονείς

Κατά την πρώτη επίσκεψη του παιδιού σας είστε ευπρόσδεκτοι να το συνοδεύσετε στο χώρο της θεραπείας του. Ακολούθως και λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και τη δυνατότητα του παιδιού σας να συνεργαστεί μαζί μας, η συνοδεία σας μέχρι το χώρο θεραπείας είναι δική μας απόφαση, αλλά λαμβάνουμε υπόψη και την δική σας επιθυμία γιατί θέλουμε προπάντων να νιώθετε καλά και άνετα. Να θυμάστε πως όταν η παρουσία σας είναι διακριτική βοηθάτε στη δημιουργία αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εμάς και το παιδί σας. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη εγγυάται την καλή επικοινωνία και βελτιώνει τη συνεργασία του παιδιού μαζί μας κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Έρευνες δείχνουν πως όταν οι μητέρες αισθάνονται στρες κατά την πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο, το μεταδίδουν στο παιδί που αδυνατεί να συνεργαστεί με τον οδοντίατρο.

Για το λόγο αυτό, σας παρακαλούμε να μην εκφράζεστε ανοικτά στο παιδί και προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και να αντιμετωπίζετε θετικά το ραντεβού στον οδοντίατρο.