Αγάπη και

ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Έχουμε την υπομονή, τη θέληση και την αγάπη

Αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της συμπεριφοράς

Διαθέτουμε τη γνώση και τον εξοπλισμό

Κάνουμε τη θεραπεία εφικτή στο οδοντιατρείο

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Η κλινική μας έχει τη γνώση και τον εξοπλισμό που απαιτείται για την αντιμετώπιση των δυσκολιών στη συμπεριφορά των παιδιών αυτών. Ακόμη, διαθέτουμε την υπομονή, τη θέληση αλλά κυρίως την αγάπη προς τα παιδιά με αναπηρίες, ώστε να κάνουμε τη θεραπεία τους στη πλειοψηφία των περιπτώσεων, εφικτή στο οδοντιατρείο.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ως εξειδικευμένοι οδοντίατροι χρησιμοποιούμε ειδικό εξοπλισμό.

 

Οι ειδικοί στοματοδιαστολείς βοηθούν στην καλύτερη και ασφαλή διάνοιξη του στόματος.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ

Ποιες ειναι οι ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τι προβλήματα δημιουργούν;

  • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
  • Κατακράτηση τροφών στο στόμα
  • Τρίξιμο των δοντιών
  • Κακοσμία
  • Ξηροστομία
  • Αντιεπιληπτικά φάρμακα
  • Τραυματισμοί

ΑΓΑΠΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Έχουμε αφιερώσει μία από τις κλινικές μας με το όνομα «Μηλιές» στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εγκεφαλική παράλυση

Τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση (CP) έχουν αυξημένη σιαλόρροια και προβλήματα κατάποσης με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αυξημένη τρυγία (πέτρα στα δόντια).

Νοητική/αναπτυξιακή καθυστέρηση

Στα άτομα με νοητική καθυστέρηση παρατηρούνται περισσότερες ορθοδοντικές ανωμαλίες, ελλείποντα δόντια, καθυστερημένη ανατολή δοντιών και υποπλασίες δοντιών.

Σύνδρομο Down

Το κυριότερο οδοντιατρικό πρόβλημα των παιδιών με σύνδρομο Down είναι ο αυξημένος κίνδυνος ανάπτυξης ουλίτιδας και περιοδοντικών παθήσεων.

Αυτισμός/Διάχυτες διαταραχές ανάπτυξης

Ο αυτισμός είναι ίσως η δυσκολότερη ιατρική κατάσταση σε σχέση με τη συνεργασία του παιδιού στην κλινική. Το κλειδί της επιτυχίας στην περίπτωση παιδιών με αυτισμό είναι η πολύ έγκαιρη επίσκεψη για πρόληψη.

Ογκολογικοί ασθενείς

Τα πρώτα συμπτώματα στις οξείες λευχαιμίες μπορεί να εμφανιστούν στο στόμα και είναι αυτόματες αιμοραγίες ούλων, έντονη ερυθρότητα, πρώιμη και γενικευμένη κινητικότητα δοντιών, κλπ.

Συγγενείς καρδιοπάθειες

Στα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες είναι αυξημένος ο κίνδυνος μικροβιακής ενδοκαρδίτιδας (ΜΕ).Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρόνια ουλίτιδα σε ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες βάζει το παιδί σε υψηλό κίνδυνο για μικροβιακή ενδοκαρδίτιδα.

Προβλήματα όρασης και ακοής

Σε περιπτώσεις ασθενών με περιορισμένη ή καθόλου όραση ή ακοή, ο οδοντίατορς αφού ενημερωθεί από τους γονείς για το βαθμό του προβλήματος, θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει και να κερδίσει τον ασθενή.

Υπερκινητικότητα/Ελλειμματική προσοχή

Λόγω της ελλειμματικής προσοχής αυξάνεται η πιθανότητα κακής στοματικής υγιεινής και ως εκ τούτου εμφάνισης στοματικών παθήσεων (τερηδόνα, ουλίτιδα, κλπ.)