Γεγονότα και αναμνήσεις από το Άμστερνταμ 
“Μετά από 30 χρόνια ακριβώς από την αποφοίτηση μου από το πρόγραμμα παιδοδοντιατρικής στην Νέα Ορλεάνη (24/6/93) έγινα μέλος του International College of Dentists (ICD) σε τελετή που έγινε το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 στο Άμστερνταμ.
Προτάθηκα από τους καθηγητές κ. Δημήτρη Εμμανουήλ και κ. Άρη Τριποδάκη τους οποίους ευχαριστώ που με πρότειναν αναγνωρίζοντας την πολυετή και κοπιαστική προσφορά μου στον τομέα της οδοντιατρικής για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες στην Κύπρο.
Ήταν μία όμορφη μέρα γεμάτη αναμνήσεις της όλης προσπάθειας μου και όλων των δυσκολιών που πέρασα ως η πρώτη ειδική Παιδοδοντίατρος στην Κύπρο μέσα στα τόσα χρόνια της καριέρας μου.
Ευχαριστώ θερμά το προσωπικό του ιατρείου μου και ειδικά τις βοηθούς μου για τη βοήθεια και στήριξη που μου έχουν προσφέρει και που χωρίς αυτή δεν θα κατάφερνα ποτέ να ανεβάσω το επίπεδο της οδοντιατρικής για παιδιά και για άτομα με ειδικές ανάγκες, εκεί που το έφτασα στο ιατρείο μου. Είναι με τη δική τους προσπάθεια και αμέριστη συμπαράσταση που απολαμβάνω εγώ σήμερα αυτή την τιμή.
Θερμές ευχαριστίες στη συνεργάτιδα μου Δρ. Δέσπω Σωτηρίου, που αναλαμβάνοντας άξια μέρος του φόρτου εργασίας μέσα στο ιατρείο, κατάφερα εγώ να ανοίξω τα φτερά μου εκτός ιατρείου και να ασχοληθώ με άλλους τομείς, που αφορούν την πρόληψη της οδοντιατρικής νόσου μέσα στην κοινότητα και ειδικά στα σχολεία σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Χωρίς τις συνεργάτιδες μου να φυλάνε Θερμοπύλες εγώ δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω όλο αυτό το υλικό που αφορά την πρόληψη και ενημέρωση των παιδιών της Κύπρου και το οποίο συνέβαλε πολύ στην ανακήρυξη μου ως μέλος του ICD.
Ευχαριστώ τον σύζυγο μου Πέτρο, που με την θετικότητα του με ανεβάζει όποτε χάνω το θάρρος μου. Παρόλα αυτά, το πιο σημαντικό πράγμα για μένα μέσα στο ιατρείο μου παραμένει πάντα ο ίδιος ο ασθενής”.
Δρ. Νίκη Κόκκινου